De clubs van Triatleet Guido Gosselink
Guido Gosselink is lid van diverse verenigingen, waarbij hij deelneemt aan trainingen en wedstrijden voor doet. Deze pagina geeft daar een overzicht van.
Triathlon Club Twente
Weyl Team 1997
Een deel van het winnende team van TCT in 1997: Van links naar rechts, staand: Frank Wiebes, Roland Melis, Henk Knol, Guido Gosselink, Robert Kempers, zittend: Harry Ruumpol, Judy van den Berg, Erik Bossink.
Bij Triathlon Club Twente is Guido Gosselink ruim 11 jaar lid (sinds december 1992)  en hij heeft voor de club ook meegedaan aan de teamcompetitie in 1995, 1996 en 1997. In die jaren werd het team 5e, 5e en 1e. Vooral de overwinning in 1997 was een fraaie. De twee voorgaande jaren was het Speedo/Avia/TrekUSA Team de sterkste geweest en ook voor 1997 waren zij favoriet.

Guido Gosselink: 'Echter door een uitgekiende keuze van tri- en duatleten waren wij sterker dan ooit. De reglementen waren goed gelezen en daarin stond dat er een grote ploeg aan de start mocht staan en dat de eerste 4 finishers meetelden voor het teamresultaat. Dames kregen een tijdsaftrek, zodat ze meetelden met 'heren'-tijden. De keuze voor 2 dames in het team (Judy van den Berg en Luciënne Groenendijk), echte duatleten (Armand van der Smissen en Edwin van Dort) en goede allround atleten (Guido Gosselink, Roland Melis, Erik Bossink, Robert Kempers, Harrie Ruumpol en Frank Wiebes) had tot gevolg dat er iedere wedstrijd een volwaardig team aan de start stond, dat ook nog wel wat tegenvallers kon weerstaan. Daar wrong de schoen bij de concurrentie: door ziekte, blessures en diskwalificaties hadden zij een aantal wedstrijden waar ze niet de sterkste atleten bij de eerste vier hadden en lieten ze kostbare tijd lopen.'
Atletiekclub LAAC
LAACGuido Gosselink: 'De essentiële baantraining bij het lopen doe ik bij de Lange Afstands Atletiek Club in het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. Daar geeft Herman Moelard training aan een groep fanatieke hardlopers. Hier vind ik de noodzakelijke steun voor de harde tempo's en wordt de loopscholing door gegeven. Herman Moelard is ook docent bij de KNAU in de opleiding tot trainer loopgroepen en was in het verleden ook betrokken bij het Tubantia Marathon Project.'

Website van Herman Moelard
Website van Laac
SuS Stadtlohn
Na 4 jaar afwezigheid zal Guido Gosselink in 2004 weer een aantal wedstrijden in de Duitse Bundesliga doen voor SuS Stadtlohn. Deze vereniging is afgelopen jaar gepromoveerd vanuit de Bundesliga-West. Marcel Lücke, Uwe Kappelhoff, Eike Carsten Pupkes, Boris Czysch, Wico Hopman, Jan Manenschijn, Stefan Zelle, Jerzy Kasemier, Jetse Scholma en Gerrit Völker zijn de teamgenoten van Gosselink. In het verleden kende Gosselink successen als lid van SV Gladbeck '13, dat tegenwoordig geen Bundesliga team meer heeft. Twee overwinningen in Landau en meerdere podiumplaatsen (ondermeer in Witten) maakten van hem een geducht Bundesliga deelnemer. Website van Stadtlohn.
Guido Gosselink terug in de Bundesliga met SuS Stadtlohn
Rentree van Guido Gosselink in de Bundesliga voor SuS Stadtlohn.
Archief


(31 december 2006)
© Gosselink Triathlon Promotions