De vroegere clubs van Triatleet Guido Gosselink
Guido Gosselink was lid van diverse verenigingen, waarbij hij deelnam aan trainingen en wedstrijden voor deed. Ondertussen is hij daar lid af. Deze pagina geeft nog een overzicht van deze clubs.
Zwemclub De Dinkel
Guido Gosselink: 'Mijn zwemtrainingen werk ik voor een deel af bij zwemclub De Dinkel in Denekamp. Op competitie niveau doet De Dinkel mee aan de A-competitie. Een aantal zwemmers van De Dinkel heeft de afgelopen jaren meegedaan aan diverse internationale kampioenschappen. De deelname van Joris Keizer en Johan Kenkhuis aan het WK in Perth (Aus) in 1998 leverde finale plaatsen en Nederlandse records op. Het WK kortebaan in Hong Kong zwom Joris Keizer naar de derde plaats op de 50m vlinder met een nieuw Nederlands record. In zo'n zwemklimaat is het uitstekend trainen. Tegenwoordig zwemt ook triatleet Jetse Scholma bij De Dinkel.'
Website van De Dinkel
Drienerlose Studenten Triathlon Vereniging Aloha
AlohaGuido Gosselink: 'Sinds de oprichting in 1994 ben ik lid van Aloha, de studenten triathlon vereniging op de Universiteit Twente in Enschede. Ik heb daar 6 jaar Technische Natuurkunde gestudeerd en ook nu train ik nog zeer regelmatig op het terrein van de campus van de UT. Er is een 25m zwembad, een atletiekbaan, bossen voor een duurloop op zachte ondergrond en een sportcentrum met fitness- en krachttrainings-apparatuur en een overdekt zwembad.

Ieder jaar wordt de UT-triathlon georganiseerd in mei. Ik heb er zelf een aantal keren aan meegedaan en ben een van de vele winnaars door de jaren heen. Een zeer bekende naam uit het verleden die de UT-triathlon op zijn naam schreef is Eimert Venderbosch. Hij werd later Nederlands Kampioen op de Olympische Afstand.'

Website van DSTV Aloha
Deventer IJsclub
In oktober 2000 is Guido Gosselink lid geworden van DYC, de Deventer IJsclub. Pieter van Savoijen geeft de trainingen op de schaatsbaan De Scheg in Deventer aan een groep marathon rijders. Dit is tijdens de afsluitende 40 km schaatsen tijdens de wintertriatlon in Assen goed duidelijk geworden.
Website DYC
SV Gladbeck '13
SV Gladbeck team 1997
Het heren team van SV Gladbeck 13. Van links naar rechts: Christian Ossendorf, Klaus Schlüter, Alexei Priachin, Guido Gosselink en Edwin van Dort.
Gladbeck dames team 1997
Het dames team van SV Gladbeck 13. Van links naar rechts: Anke Tuinman, Ellen Pierik, Annelies Kraus.

Guido Gosselink: ' In 1994 werd ik door SV Gladbeck 13 gevraagd om voor hen uit te komen in de Duitse Kronenliga. Dat was de competitie van Nordrhein-Westfalen, het sterkste deel van Duitsland op triathlongebied destijds. In 1996 werd voor het eerst de Bundesliga competitie gehouden. De Kronenliga werd toen de Bundesliga-West genoemd en was er sprake van promotie/degradatie. SV Gladbeck 13 zat bij de eerste uitgave er meteen bij en is nu nog steeds actief in de Bundesliga. In 1998 werd een 6e plaats gehaald, zowel bij de vrouwen als bij de mannen. Er komen veel Nederlanders uit voor SV Gladbeck 13, op de foto's staan er al diverse. Andere Nederlandse triatleten die voor SV Gladbeck 13 uitkwamen zijn Jacob van der Ploeg, Harry Ruumpol, Rene Poppe, Carry Oostveen, Ingrid van Lubek, Marijke Zeekant, Jitske Cats.

In 1999 startte ik voor Gladbeck in de Top 4 Tour, een etappe wedstrijd met 4 etappes over diverse afstanden en combinaties. Een van de etappes was een team wedstrijd. Een van de beste deelnemers in het team was Peter Robertson uit Australië, hij won in 1998 het Nederlandse Elite Circuit en de drie wedstrijden waaraan hij deelnam. Er deed nog een Australiër mee en het team werd gecompleteerd door Christian Billau uit Duitsland. De verslagen zijn te lezen via de webtour.'

30 december 2000 - SV Gladbeck 13 heeft zich teruggetrokken uit de Duitse Bundesliga voor 2001. Door de overstap naar andere verenigingen van Christian Billau en Arne Rieger waren er geen Duitsers met een voldoende niveau meer aanwezig bij SV Gladbeck 13 en moest het team voor komend jaar noodgedwongen de handdoek in de ring gooien. Per wedstrijd moeten immers minimaal drie Duitsers opgesteld worden. Hierdoor komen de Nederlanders Guido Gosselink, Huib Rost en Edwin van Dort zonder Bundesliga team te zitten. Gosselink kwam al sinds 1994 uit voor SV Gladbeck 13 en wist al twee maal een Bundelisga wedstrijd te winnen. In 1999 was Gladbeck nog 2e in de Bundesliga, in 2000 eindigde het team als 9e.

15 juni 2001 - SV Gladbeck 13 is dit jaar niet gestart in de Bundesliga, bij gebrek aan goede Duitse atleten. Christian Billau en Arne Riege zijn vertrokken. Derhalve start Gosselink dit jaar niet in de Bundesliga, maar in de Nederlandse competitie: het Elite Circuit.(31 december 2006)
© Gosselink Triathlon Promotions