Op www.triatleet.nl:

van Guido Gosselink

* Triathlon Witten eindigt in chaos
meer...
 

* Duathlon Borne 
meer...
 

* NK Lange Afstand in Almere
meer...
 

* Goed herstel in Paderborn
meer...
 

* Gosselink 5e tussen duathlon specialisten
meer...
 

* Gosselink doet 150e triathlon: Ironman Hawaii
meer...
 

* Xterra World Championship Maui
meer...
 

* Gosselink sluit seizoen af met 9e plaats NK wintertriathlon Assen
meer...

* Guido Gosselink lid van Deventer IJs Club 
meer...
 

 

Algemene Triathlon Informatie

* NOC*NSF 

Gelink Optiek

* Website Triathlon Club Twente verhuist
meer...

RONAG financieel advies
 

 

 

|Home|Nieuws|Uitslagen|Sydney 2000|Sponsoren|Planning|
|Nieuwsbrieven|Clubs|Gastenboek|Training|Column|Info

November 2000


TriathlonWitten eindigt in chaos

De vijfde en laatste wedstrijd in de Bundesliga 2000 werd een chaotische wedstrijd. Doordat een groot aantal atleten niet 15m naar achteren wilden gaan, waar de startlijn lag, werd er niet gestart. De atleten namen het heft in eigen handen door zelf te starten. Tijdens het zwemmen werden enkele atleten al tot staan gebracht, maar het merendeel van de 90 man ging de weg op voor het fietsen. Op het zware parcours met vier maal een flinke klim erin ontstond een kopgroep van 30 man, waar Thomas Hellriegel en de broers Sabatschuss de sterke mannen waren. De rest klampte op de klim aan, om in de afdaling te herstellen. Stayeren was dit jaar voor het eerst toegestaan. Olaf Sabatschuss pakte een paar seconden voor de wisselzone, maar werd snel voorbij gelopen door Daniel Unger en Chris Kemmel (Nzl). Later snelde Markus Foster naar de kop en stond die niet meer af. Guido Gosselink liep goed en kwam op de achtste plaats binnen in 1.55.05, een plaats voor Raymond Lotz. Jochen Cals, Richard van Diesen en Jean Moreau liepen ook een goede wedstrijd. De uitslag werd achteraf geannuleerd en is ook niet verspreid. Hierdoor bleeft Witten eerste staan en ELE Team SV Gladbeck 13 op de negende plaats. 


Duathlon Borne 

Richard van de Weyden en Guido Gosselink (Step One Team) zaten er kort op, maar het team van Jan van Ommen en Richard Groenendaal was op alle onderdelen net iets sneller en wonnen in 1.12.46 om 1.13.20 voor het Step One Team. Het derde team was het team van Wim de Weert en Henk Angenent in 1.16.15. De individuele wedstrijd werd gewonnen door Pieter Kleerebezem in 1.21.28 en Irma Heeren in 1.22.56.


NK Lange Afstand in Almere 

Zaterdag 2 september eindigde triatleet Guido Gosselink als tweede op het NK hele triathlon in de triathlon van Almere. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjech Petr Vabrousek, voor de Fin Anssi Lethinen. Frank Heldoorn, tweevoudig winnaar in Almere, kwam als derde over de streep en pakte daarmee de Nederlandse titel. Bij het zwemmen was de Rus Alexander Merzlov, net als een aantal jaren geleden, de snelste in het door de wind met golven voorziene Gooimeer. Heldoorn, Vabrousek en Gosselink kwamen bij elkaar op de fiets en dat bleef zo tot het einde van de fietsonderdeel. Merzlov werd door deze groep ingehaald, waar ook Bert Flier, de Belg Marc Herremans, de Hongaar Tibor Lehmann, Gerrit Heusinkveld, de Duitser Heiko Tewes en Peter-Johan Dillo inzaten. De laatste twee sprongen weg uit de groep toen Frank Heldoorn wegens een 'leegloper' zijn band moest oppompen. Waarschijnlijk hadden zijn twee gesprongen spaken zijn band gedurende de wedstrijd 'mishandeld'. Hij kwam echter weer terug in de groep vlak voor de wisselzone. Vabrousek zette er na de wissel flink de sokken in en liep gestaag uit. Dillo en Tewes waren al na twee kilometer ingehaald en speelden niet meer mee in het verhaal. Heldoorn en Gosselink liepen tot 14 km zij aan zij, waarna Heldoorn liet blijken over de betere benen te beschikken. Vanuit het achterveld kwam alleen nog Lethinen naar voren, die Gosselink en Heldoorn inhaalde en zelfs Vabrousek nog bedreigde. Met een snelheidsverhoging hield de Tsjech de Fin nog op 1.50 achterstand en finishte in 8.15.25. Heldoorn bleef de adem van Gosselink in zijn nek voelen en finishte op bijna 10 minuten van de Tjech in 8.25.21 Gosselink eindigde in een nieuw persoonlijk record van 8.27.15 twee minuten achter Heldoorn. Flier zat daar weer kort achter en pakte de derde plaats.


Goed herstel in Paderborn

Kort na de triathlon van Almere werd Guido Gosselink 12e in de sprinttriathlon van Paderborn (Dui). Winnaar indeze stayerwedstrijd werd Ralf Eggert in 58.41 voor Lothar Leder (winnaar Ironman Roth) in 58.49 en Chippy Slater (Aus) in 59.03. Gosselinks tijd was 1.00.29. Bij het zwemmen miste hij de slag en reed een groep van 9 man vooruit. Bij het lopen liep hij van plaats 14 naar 12, 5 seconden achter de nummer 10. Dit was dezelfde klassering als vorig jaar. Chris Brands viel tijdens het fietsen uit. Minouche van der Plas werd 4e bij de dames (niet-stayeren).


Gosselink 5e tussen duathlon specialisten

Guido Gosselink eindigde als 5e in de duathlon van Tubbergen. Na winnaar Dereere (Bel), v.d. Smissen, Maas en Weerkamp, die allen  twee weken later startten op het WK duathlon in Calais (Fra) kwam de Twent als snelste fietser over de streep. Tevens werd hij Oostelijk duathlon kampioen en club kampioen van de Triathlon Club Twente. Hij versloeg hiermee duathlon specialisten als John Aalbers, Miquel van Tongeren en Arjan Kuper. Een verslag (in het Engels) is na te lezen op het Engelstalige deel van www.triatleet.nl, evenals een uitslagen lijst. Diepere resultaten en tussentijden zijn na te lezen op http://www.betuwe.net/~ntboost/uitslag_tubbergen.htm


Gosselink doet 150e triathlon: Ironman Hawaii 

De Ironman op Hawaii werd de 150e triathlon voor Guido Gosselink. De eerste wedstrijd was de kwart-triathlon van Doetinchem in 1986. In zijn 15e triathlon seizoen stond Gosselink voor het eerst aan de start van de triathlon waar het allemaal begon. Als een van de 85 professionals ging hij de strijd aan voor de titel 'Rookie of the year'. Een artikel over zijn Hawaii-voorbereiding is nog te lezen op TriathlonWeb.nl, onder 'achtergronden'.

Een korte reactie over de wedstrijd van Guido Gosselink: 'Het zwemmen ging me redelijk af, ik zwom 54.50, in open water en zonder wetsuit. Wel had ik wat last van schuurplekken op een naad van mijn triathlonpak. Dat stoort de concentratie en daardoor raakte ik de benen kwijt van mijn voorganger. Dat scheelt telkens weer een paar seconden. Bij het fietsen schoof ik weer naar voren, tot ik na ruim een uur fietesen bij Frank Heldoorn en Dirk van Gossum (Bel) kwam.  Ook Rainer Mueller (Dui) zat hier in de buurt, zo rond plaats 35. Normann Stadler (Dui) lag toen al 14min30 voor, met daarachter een groep van 10 atleten met alle favorieten. Het waaide tijdens het fietsen keihard, je kon soms niet op je ligstuur liggen, dan vloog je zo de weg af. Op de terugweg, met soms wind mee achterhaalde ik nog wat atleten en kwam ik als 27e binnen. Ik voelde me nog best goed, maar al snel voelde ik bij het lopen dat ik geen enkele druk kon maken en ik werd ook regelmatig ingehaald. Finishen was toen het enig overgebleven doel en dat heb ik gedaan in 9.20.06. Het was een zware dag, mijn marathontijd was 3.28, meer dan een half uur langzamer dan in Almere.'

Ironman Hawaii


Xterra World Championship Maui

In de door Michael Tobin (USA) in 2.30.53 gewonnen Xterra World Championship moest Guido Gosselink al snel bij het fietsen de strijd om een topklassering opgeven door twee lekke banden en een onwillige fietspomp. Hij finishte op 46.59 als 75e. Bij deze off-road kampioenshappen vond het zwemmen plaats in de oceaan, het fietsen op de hellingen van de vulkaan Haleakala en het lopen langs het strand, door bos en over lava rotsen.


Gosselink sluit seizoen af met 9e plaats NK wintertriathlon Assen

De Enschedese triatleet Guido Gosselink van het Weyl Ten Tusscher Team is bij het NK wintertriathlon in Assen als 9e geeindigd. Gosselink, 3 weken geleden nog actief op de Ironman op Hawaii (53e in 9.20.06), had na het lopen 3 minuten achterstand op Floris Jan Koole, Arjen Kuper (de verdedigend kampioen) en Patrick Snijders. Bij het fietsen reed hij in gezelschap van Frank Heldoorn naar voren tot 1 minuut van de kop. Waar Heldoorn kon doorgaan kreeg Gosselink maagproblemen. Na ledigen van de maag ging hij 'leeg' door en kwam langzaam weer in het ritme. Dit kostte hem echter wel een klassering bij de eerst 5 en moest hij toezien dat een aantal sterkere schaatsers hem nog achterhaalden. Gosselinks eindtijd was 5.53.01. Deze wedstrijd was de laatste voor Gosselink dit triathlonseizoen.

De wedstrijd werd gewonnen door Arjen Kuper, die de snelste fietser Frank Heldoorn achterhaalde bij het schaatsen. Ook Floris Jan Koole en Tiedo Tinga kwamen Heldoorn nog voorbij. Bij de dames was Geurie Vastenburg de snelste. 

www.wintertriathlonassen.nl


Guido Gosselink lid van Deventer IJs Club 

Om het schaatsen op een hoger niveau te krijgen is Guido gosselink lid geworden van de Deventer IJs Club. Hier zal deze winter getraind worden op de 400m baan. Ook zal hij een aantal langebaan wedstrijden rijden.

www.dyc.nl


WebsiteTriathlon Club Twente verhuist 

Triathlon Club Twente verhuist op het internet naar het volgende adres: www.triathlonclubtwente.nl


|Home|Nieuws|Uitslagen|Sydney 2000|Sponsoren|Planning|
|Nieuwsbrieven|Clubs|Gastenboek|Training|Column|Info


© Gosselink Triathlon PromotionsNedStat