Op www.triatleet.nl:
van Guido Gosselink

* Triathlons Enschede en Nieuwkoop afgelast
meer...

* Bundesliga in Duitsland meer...

* WK Triathlon in Nice
meer...

* Overwinning in Didam
meer...

* Hawaii kwalificatie in Ironman Roth
meer...

* NK Olympische Afstand Holten
meer...

* Verder herstel SV Gladbeck '13 in Bundesliga
meer...
* Guido Gosselink traint met Stefan Holzner
meer...

* Gladbeck '13 pakt 5e plaats in Heidelberg
meer...

* Almere voorbeschouwing
meer...

* Planning 2000
meer...
 

Algemene Triathlon Informatie

* Triathlon Web Nederland 
meer...

Gelink Optiek

* Triathlon Lijst Nederland 
meer...

NOC*NSF 

* Website Triathlon Club Twente
meer...

RONAG financieel advies

* Training
meer...

 
 
|Home|Nieuws|Uitslagen|Sydney 2000|Sponsoren|Planning|
|Nieuwsbrieven|Clubs|Gastenboek|Training|Column|Info
Dinsdag, 15 augustus 2000

Triathlons Enschede en Nieuwkoop afgelast
Overmacht voor organisaties 

De triathlons van Enschede en Nieuwkoop zijn afgelast ten gevolge van de vuurwerk ramp in Enschede en de voorjaarstorm in Nieuwkoop. In beide gevallen werd de organisatie getroffen door overmacht en kon men niets anders doen dan deze wedstrijden af te lassen. Voor Guido Gosselink betekende dit dat hij twee wedstrijden in de voorbereiding op het WK in Nice niet kon doen.


Bundesliga in Duitsland 

Tijdens de eerste wedstrijd in Gladbeck stelde de club van Guido Gosselink, vorig jaar nog 2e in de Bundesliga, teleur met een 17e plaats. In Darmstadt was er sprake van verbetering met een 10e plaats, hoewel een plaats bij de eerste 5 werd verspeeld doordat Christian Billau een ronde teveel fietste in de sprint estafette. Beide wedstrijden waren team wedstrijden zonder individuele rangschikking.

Uitgebreider verslag


WK Lange Afstand in Nice 

In Nice deed Guido Gosselink voor de vijfde maal mee. Ditmaal gold de wedstrijd als WK over de Lange Afstand (4km zwemmen, 129 km fietsen en 30 km lopen). Tijdens het zwemmen kwam hij tegelijk met Frank Heldoorn uit het water. Bij het fietsen had hij geen echte macht in de benen en kon hij met moeite de later uit het water gekomen Jan van der Marel bijhouden. De eerste helft van het lopen ging wel goed, totdat maagklachten Gosselink tot wandelen noopten. Met de 27e plaats kwam er niet uit waarop gehoopt was. Het missen van de benodigde wedstrijden (Enschede en Nieuwkoop) deed zich gelden.

Uitgebreider verslag


Overwinning in Didam

Om toch de benodigde wedstrijd hardheid op te doen werd de triathlon van Didam toegevoegd aan het wedstrijdschema. Twee weken na Nice was de overwinning een teken dat het herstel na Nice toch goed was. De eindtijd van 1.48.10 was tevens een nieuw parcours record, dat op naam stond van Eimert Venderbosch. 

Uitgebreider verslag


Hawaii kwalificatie in Ironman Roth

In het zuidduitse Roth heeft Guido Gosselink de 12e plaats behaald in het professionele veld van de Ironman Europe. Deze prestatie was ruim voldoende om een startbewijs voor Hawaii te verkrijgen, daarvoor volstond een plaats bij de eerste zestien. Gosselink eindigde onder matige omstandigheden net onder de negen uur: 8.56.32. Winnaar werd de Duitser Lothar Leder in 8.19.38, door de weersomstandigheden de langzaamste tijd van de afgelopen tien jaar. Bij de dames was Heather Fuhr (Can) in 9.32.08 de snelste. In de leeftijdscategorieën kwalificeerden zich ook Anton Mol, Matthijm Wassink en Riikka Kelja.


NK Olympische Afstand Holten 

Zes dagen na Roth heeft Guido Gosselink bij het Open NK in Holten over de Olympische Afstand de 14e plaats overall behaald. Hij kwam als achtste Nederlander over de streep. Bij het zwemmen liep hij al een achterstand van 1.27 op ten opzichte van de kopgroep en dat werd tijdens het fietsen ruim 3 minuten. Bij het lopen achterhaalde Gosselink nog enige atleten voor hem, om uiteindelijk te finishen als 14e.

'Ik werd onderweg nog aangemoedigd, dat ik de snelste triatleet was die al een hele triathlon had afgelegd dit jaar. Dat is aardig om te horen en geeft eigenlijk ook wel aan dat de combinatie hele triathlon en Olympische Afstand tegenwoordig niet meer samen gaat. Maar in Holten wil ik er gewoon bij zijn, ik doe al mee vanaf 1991. En ik wilde ook zien hoe de deelnemers aan het Trainen met de krant het eraf zouden brengen. Het was heel leuk om te zien dat de twee deelnemers Marco Rensen en Annet Dikkers Holtens kampioen werden. Trouwens, het hele dames podium op de 1/8e had meegetraind, dus van enig succes was wel sprake.'

Triathlon Holten


Verder herstel SV Gladbeck '13 in Bundesliga

De derde wedstrijd van de Bundesliga 2000 in Landau zou een triathlon over de Olympische Afstand moeten zijn geweest, ware het niet dat het water van de Isar zo hoog stond, dat de automatische sluizen niet meer gesloten konden worden en zwemmen te gevaarlijk werd door de sterke stroming. Zodoende werd een duathlon over 10-36-5 km afgelegd, met stayeren toegestaan. Huib Rost (SV Gladbeck 13) liep samen met Raymond Lotz (Dortmund) in en tweede groep, die tijdens het fietsen de eerste groep van zo'n tien man naderde. Snellle wissels en een goede tweede run zorgden ervoor dat Huib Rost 5e werd en Raymond Lotz 8e. Rost's teamgenoot Guido Gosselink kwam in de derde groep en eindigde als 23e. Andere Nederlanders en Belgen: Jochen Cals 36e, Menno Oudeman 39e, Jean Moureau 48e. Winnaars werden in dezelfde eindtijd Chris Kemmel (Nzl) en Troy McKinna (Aus). SV Gladbeck 13 behaalde de 6e plaats.


Guido Gosselink traint met Stefan Holzner 

Direct aansluitend aan de wedstrijd in Landau is Guido Gosselink op trainingstage gegaan in Zuid-Duitsland. Nabij de Thumsee heeft hij bij het hotel van de familie Holzner (hotel Seeblick) zijn intrek genomen om samen met Stefan Holzner te trainen. Holzner is een succesvol atleet op de Ironman afstand, met een 2-voudige overwinning in Ironman Nieuw-Zeeland en in 1998 nog een 3e plaats achter Frank Heldoorn en Jan van der Marel in Almere. Dit jaar behaalde hij reeds een 2e plaats in Ironman Lanzarote en een 4e plaats in Ironman Oostenrijk. Drie jaar geleden sprintten Holzner en Gosselink voor de overwinning in de Bundesliga wedstrijd in Landau. Sindsdien kennen de twee atleten elkaar en wordt er dit jaar gezamelijk getraind. Holzner traint voor de Ironman van Canada, terwijl Gosselink zich op het NK in Almere richt.

Hotel Seeblick


Glacbeck '13 pakt vijfde plaats in Heidelberg

Bij de voorlaatste wedstrijd van de Bundesliga behaalde Gladbeck '13 een vijfde plaats met Christian Billau, Guido Gosselink, Arne Riege, Chippy Slater en Frank Gondek. hiermee werd naar een negende plaats in de totaal stand opgeschoven.

Uitgebreid verslag (Engels)


Voorbeschouwing Almere 

Op 2 september vind in Almere het Open NK triathlon over de Ironman afstand plaats (3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.195 km lopen). Favoriet is meervoudig winnaar Frank Heldoorn, dit jaar al 11e op het WK in Nice en 4e bij de Strongman in Japan. Guido Gosselink geldt als een outsider voor de titel. Het NOC*NSF verlangt een top 10 notering om zijn huidige B-status te verlengen. Vorig jaar eindigde Gosselink als 14e op het EK, maar kende hij bij het lopen de nodige problemen.

Triathlon Almere


Triathlon Web Nederland 

Het uitgangspunt voor triathlon minnend Nederland is TriathlonWeb.nl. Hier vindt iedere triathlon liefhebber wat van zijn gading. Zo zijn er wedstrijd verslagen, is er een triathlon kalender te vinden en wordt ook bijgehouden wanneer triathlon op de TV te bewonderen is. TriathonWeb.nl wordt bijgehouden door vrijwilligers een ook Guido Gosselink levert regelmatig een bijdrage

TriathlonWeb.nl


Triathlon Lijst Nederland

Dit is dé Nederlandstalige triathlon discussie lijst. Aanmelden kan via www.egroups.com en de groep heet tln. Ook via Triathlon Web Nederland kun je bij de aanmelding komen.

Egroups.com


Triathlon Club Twente 

Op deze site vind je het laatste nieuws over de op een na oudste triathlon club van Nederland en haar leden. Tevens is er een internationaal overzicht van de Ironman wedstrijden van 2000 gemaakt

Triathlon Club Twente


Krachttraining 

Een vast onderdeel in de training van Guido Gosselink is krachttraining. In deze training wordt het gehele llichaam getraind, waarbij ook spieren die voor de houding van bijvoorbeeld het fietsen nodig zijn goed worden getraind. Om de zwembelasting goed aan te kunnen is het noodzakelijk om spieren en pezen op voldoende sterkte te brengen. Bij het lopen van de langere afstanden onder vermoeidheid zal door een minder goede houding de efficientie van het lopen sterk verminderen. Guido Gosselink wordt begeleid door Twenthe Fitness & Healthclub

Twenthe Fitness & Healthclub


Planning 2000
 
Datum Plaats Race
20 augustus Witten (Duitsland) Bundesliga (1.5-40-10)
2 september Almere NK Lange Afstand (3.8-180-42)
10 september Paderborn (Germany) Sprint triathlon (0.5-20-5)
24 september Tubbergen Duathlon (10-40-5)
14 oktober Hawaii (USA) Ironman (3.8-180-42)
5 november Assen NK Wintertriathlon (20-100-50)


© Gosselink Triathlon PromotionsNedStat