Studium Generale: Extreme Sport: triatlon
Donderdagavond 12 mei 2011, 19.30-21.00 uur, Vrijhof/Agora op de Universiteit Twente

Vijf kilometer zwemmen, bijna tweehonderd fietsen en dan nog eens een complete marathon rennen? Ja, er zijn mensen die dat kunnen en er ook nog plezier aan beleven! Triatlon is een extreme sport die het uiterste vergt van lichaam en geest. Wat gaat er precies door je heen als je halverwege bent en even een dipje hebt? Hoe richt je je leven in voor zo’n beproeving? En wat heb je er eigenlijk in het dagelijks leven aan, behalve een ijzersterke conditie?


Peter Timmerman interviewt triatleet Guido Gosselink over zijn bovenmenselijke prestaties.
 
Ir. Guido Gosselink studeerde technische natuurkunde aan de Universiteit Twente en werkt momenteel bij Thales BV. Hij heeft in totaal 335 triatlons en duatlons volbracht. Op het NK triatlon midden én lange afstand won hij bij beide goud. Daarnaast werd hij tweemaal Nederlands kampioen op de wintertriatlon. Guido deed tweemaal mee aan de Ironman op Hawaï.
 
Dit programma is een co-productie van triatlonvereniging Aloha en Studium Generale en vindt plaats in het kader van 50 jaar UT. http://www.utwente.nl/gw/sg/programma/triathlon.doc/

15 mei 2011 vindt de 26e Vredestein UT triatlon plaats: http://www.uttriathlon.nl/
Interview UT Nieuws: Afscheid van een rasatleet
Guido Gosselink neemt afscheid25-11-2010 - Hij won vier nationale titels op rij, zilver op het EK en in 1995 de Drienerlose Stheemanbokaal. Maar triatleet Guido Gosselink won vooral vaak van zichzelf. Nu beëindigt de oud-student en lid van de Drienerlose triatlonvereniging Aloha zijn glansrijke sportieve loopbaan.

Lees het interview met Guido Gosselink in het UT Nieuws.

Foto: Gijs Ouwerkerk.

Nieuwe records bij NK Trappenloop in Enschede
7-11-2010 - Jezelf met louter spierkracht 100m de hoogte in bewegen met daarbij 14 pirouettes linksom binnen twee minuten, zou het mogelijk zijn? Ronald Kuin liet zien dat de de mens hiertoe in staat moet worden geacht. Hij verbeterde zijn eigen parcours record van 2.08 tot 2.02 en schreef daarmee het NK trappenloop op zijn naam. Guido Gosselink, voorzitter van het organiserende Triathlon Club Twente, pakte net als vorig jaar de tweede plek in 2.09, één tel voor Arjen van der Berg uit Rijssen.

Het parcours in de Alpha toren, 100m hoog, 28 verdiepingen en 450 treden, werd bij de dames het snelste gelopen door Rianne Klein Brinke uit Enschede. Ze verbeterde de tijd van Brigit Landewe van vorig jaar met 13 seconden tot 2.50. Ook Landewe dook onder haar oude tijd met 3.00. Ex aequo op de derde plek werden Hasse Keulstra uit Boekelo en Chantal Wiggers uit Hengelo in 3.07.

Vooraf werd er volop gediscussieerd over de beste tactiek: twee treden per stap en hoe lang volhouden voor naar een trede over te gaan? Op welk tempo vertrekken, inhouden om een sterke tweede helft te lopen? Kuin en Klein Brinke, beiden afkomstig uit de atletiek, lieten zien de beste tactiek te hebben gekozen en uitgevoerd. Zij werden daarvoor beloond met een prachtige glassculptuur van GlasGalerie Houben waarin een skyline met torens gezien zou kunnen worden en het Wilhelmus.
 
Het startschot en de prijsuitreiking werd verzorgd door wethouder Myra Koomen van de gemeente Enschede. De opbrengst van het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan de Stichting De Springplank, de sportorganisatie in Twente voor mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk lerenden. Een flinke afvaardiging van de Springplank liep ook een deel van het parcours mee.

Uitslag NK Trappenloop Enschede
7-11-2010, 100m hoog, 28 verdiepingen, 450 treden
Heren
  1. Ronald Kuin (Enschede) 2.02
  2. Guido Gosselink (Ahaus-Alstätte) 2.09
  3. Arjen van der Berg (Rijssen) 2.10
Dames
  1. Rianne Klein Brinke (Enschede) 2.50
  2. Brigit Landewe (Boekelo) 3.00
  3. Hasse Keulstra (Boekelo)/Chantal Wiggers (Hengelo) 3.07
 
Meer informatie en de volledige uitslagen op www.trappenlooprace.nl
Informatie over Triathlon Club Twente op www.triathlonclubtwente.nl

Lees het artikel in de Twentsche Courant Tubantia
Bekijk de video van RTV Oost.
Afscheid Guido Gosselink bij NK in Assen met 6e plek en nationale titel H40
31-10-2010 - Ook in zijn laatste wintertriatlon, het NK in Assen, eindigde Guido Gosselink weer in de top 6. Nog een keer vlammen om daarna de triatlonwedstrijden gedag te zeggen was zijn missie.
Guido Gosselink continu in de voorste regionen
Continu verkeerde Gosselink in de voorste regionen, hoewel winnaar Teun Sweere en Wim Nieuwkerk al snel uit beeld waren. Robert Beute bouwde zijn wedstrijd goed op en pakte verdiend het brons. Tijdens het fietsen schoof Gosselink op naar de vierde plek met Edwin Ophof direct daarachter.
Guido Gosselink op de fiets in Assen
In de strijd om de vierde plaats reed Gosselink lang net voor Edwin Ophof zijn rondjes op het ijs, maar in de slotfase moest Gosselink hem laten gaan. Ook snelle schaatser Richard Louman schoof nog voorbij. Met de nationale titel in de H40 klasse was het voor Gosselink een afscheid met een gouden randje. Op het podium werd de tweevoudig oud-winnaar Gosselink door de organisatie van Assen nog eens extra in het zonnetje gezet met een beeldje van Bartje. Tevens kreeg hij van zijn familie een beker voor 25 jaar triatlon-topsport en kijkplezier.
Afscheid Guido Gosselink met beeld van Bartje

Bekijk Guido Gosselink tijdens de TV uitzending van RTV Drenthe.

Meer info en uitslagen op www.wintertriathlonassen.nl.
Foto's: Meijco van Velzen (www.meijco.nl)

teletekst uitslag Assen
Artikel in Twentsche Courant Tubantia
Laatste wedstrijd in Assen
Afscheid in Assen op 30 oktober
17-10-2010 - Over twee weken op 30 oktober doet Guido Gosselink zijn laatste triatlon-wedstrijd: het NK wintertriatlon in Assen. In de periode dat het NK nog over de 20-100-40km afstanden ging behaalde Gosselink hier twee maal zilver en twee maal goud. In de jaren daarna over de 10-50-20km afstanden kwamen daar nog een zilveren en bronzen medaille bij. Na de twaalfde deelname op rij zal Gosselink zijn wedstrijdlicentie niet meer nodig hebben.
Zevende plek bij VC-finale in Alphen aan de Rijn, TCT vijfde in rangschikking
14-9-2010 - De zevende plek die Guido Gosselink behaalde in Alphen aan de Rijn bij de Finale van de Verenigingscompetitie betekende de maximale 250 punten in de H40 categorie waar de 39-jarige Gosselink dit jaar bij gerekend wordt. Ook bij de dames werd door Brigit Landewe maximaal gescoord en daarmee werd de basis gelegd voor de 5e plek die Triathlon Club Twente behaalde. Beduidend beter dan de 13e plaats van het jaar ervoor, maar nog niet zo goed als de derde plaats die in 2008 tijdens de Rutbeek triatlon werd behaald.
Interview de Weekkrant Huis aan Huis Enschede
Interview de Weekkrant Huis aan Huis Enschede
Laatste triatlon bij UPC Holland Triathlon Almere
Poster Almere 201031-8-2010 - En daar sta je dan bij je laatste triatlon, zoals je zelf hebt aangekondigd. Niet zomaar een triatlon, nee, de enige hele die Nederland kent, die van de Holland Triathlon Almere. De wedstrijd met de rijkste historie in Nederland, de bakermat van de triatlon in Nederland. Het gevoel is goed, hier afscheid nemen is een juiste keuze.

Bij de start voel ik me uitgerust en goed, ik sta vlak achter Gerrit Schellens, het water is vlak bij. Een knal, een korte sprint en dan het water in. De explosiviteit is er niet echt, ik lig direct op plaats 30 of zo. Langzaam werk ik me wel wat naar voren, maar met de snelste zwemmers kan ik niet meer mee. In de tweede grote lus zet ik nog wat aan om toch de aansluiting te houden en ik kom in 53.56 weer op de kade. Ik zie de paraplu's bij de toeschouwers, het regent. Ik blijk als 14e uit het water gekomen te zijn.

 Guido bij het keerpunt bij de Stichtse Brug
Ik wissel vlot als altijd en ga op behouden wijze met de wind in de rug op weg naar de Stichtse Brug. Ik tel de fietsers op de terugweg en merk dat ik nog even 6e heb gelegen. Met echter maar één lange duurrit in 4 jaar van meer dan 100km in de benen maak ik me geen illusies en als Thomas Naasz voorbij komt en ongeveer mijn tempo rijdt blijf ik daar rustig achter. De overige atleten rijden allemaal voorbij, maar ik heb het gevoel dat Thomas met een behouden en geplande rustige start bezig is. In de tweede ronde rijdt hij langzaam weg, ik blijf mijn hartslag aanhouden, maar merk dat het tempo wel iets zakt. Dan rijd ik in de polder de donkere wolken tegemoet en een stevig onweersfront maakt de rest van de ronde een koude, winderige, natte en wat onveilige tocht. Gelukkig waait het front weer weg en warmt de boel weer op. De laatste ronde houd ik me alleen nog bezig met eten en blijven fietsen. In 5.06.11 ben ik weer terug in Almere-haven, waar nu de zon schijnt. De 5 uur heb ik niet gehaald, maar met 35,3 km per uur ben ik dik tevreden. Ik voel wel vermoeidheid, maar ik ben zeker nog niet op.

Training jaar voor AlmereBij het lopen neem ik me voor om de gehele tijd te blijven hardlopen. Toegeven aan wandelen doet de tijd hard oplopen en ik wil onder de tien uur finishen. Ik herinner met het verhaal van Frank Heldoorn in het NTB-bondsblad over de hele triatlon met 10 uur training in de week. Ik ga proberen om dat met gemiddeld 6 uur in de afgelopen 3 jaar te doen en met één piekweek van twaalf uur (die van die lange duurrit) toch de hele triatlon binnen de 10 uur te finishen. Ik lig nog op schema. De eerste ronde gaat nog redelijk soepel in 1.07. In het stadion ontwaar ik Anke en de kinderen en de tranen schieten me even in de ogen. Bij het begin van de tweede ronde haalt Marcel van Deursen me bij. Gezamenlijk lopen we de tweede ronde en praten bij over ons triatlon leven. In 2004 gaf ik hem nog trainingstips op Lanzarote op trainingskamp. Marcel heeft ze goed in zijn oren geknoopt en uitgevoerd de afgelopen jaren. Ons tempo is gelijk en we trekken elkaar door de mindere momenten heen. In de derde ronde zakt ons tempo duidelijk onder de 12km/h en wordt het werken.
Guido en Marcel van Deursen hadden het gezellig onderweg...
In de laatste kilometers loop ik van Marcel weg om mijn kinderen de kans te geven mee te lopen over de finish. Ze staan bij Anke in het stadion in de haven. Alleen Annemarie wil mee, Rens is net gevallen en heeft een zere knie en Evelien schrikt van alle drukte. Marcel is me ondertussen voorbij en gefinisht en ik kan rustig met Annemarie over de streep lopen: de marathon in 3:36:44 en mijn 20e hele triatlon in 9.44.30. Zeker niet mijn langzaamste, dat was 9.50 op Lanzarote. Wel alle 20 binnen de 10 uur. Ik ben er zeer tevreden mee. Mijn grootste fan, mijn vader, was aanwezig bij mijn eerste kwart-triatlon in Doetinchem in 1986 en nu in mijn 25e seizoen ook aanwezig bij mijn laatste triatlon Almere.
Guido finisht
Guido na de finish met Annemarie
De appelvlaai en het eten op de boot smaken me dit jaar uitermate goed. Ik blijf nog overnachten bij de familie Muijs, en rijd de volgende ochtend met een paar zere benen weer naar huis toe. Nu een paar dagen niks doen!

Bekijk de samenvatting van TV Flevoland en zie Guido Gosselink tijdens het fietsen in zijn laatste triatlon.

De foto's zijn gemaakt door Jeroen Koppenberg (www.koppenberg.nl), voor plaatsing neem contact op met jeroen@koppenberg.nl. De gehele serie is te zien op deze plek.
Guido Gosselink geeft triatlonles in Oldenzaal, Heerssema en Heerink winnen TTT
22-08-2010 - OLDENZAAL – Afgelopen zaterdag bij de 5e editie van de Hulsbeektriathlon in Oldenzaal heeft Guido Gosselink in één van zijn laatste triathlons de concurrentie nog eens een lesje triathlon gegeven. De wedstrijd in Oldenzaal was tevens de finalewedstrijd van de Twentse Triatlon Tour, waarin Gosselink de 3e plek bezette.

Na drie dolle dagen hadden de atleten twee dagen rust, alvorens de triathlon op het programma stond. Mark Oude Bennink ging na drie dagen aan de leiding, maar de Groninger verkoos de wedstrijd van Veenendaal boven die van zijn geboorteplaats. Derhalve was Jan-Roelf Heerssema de nieuwe leider. Heerssema moest een voorsprong van 61 seconden verdedigen op Gosselink. Gezien eerdere resultaten was de verwachting dat deze voorsprong zou worden vergroot. Bij het fietsen bleek echter dat Gosselink zijn fietsbenen helemaal terug had gevonden. Hij denderde over het parcours en wist al bij het fietsen de twee voor hem gestarte atleten, Martijn Paalman en Remko Siers in te halen. Heerssema, bij de proloog nog 19 seconden sneller dan Gosselink had na het fietsonderdeel een achterstand van 40 seconden opgelopen. Het fietsen was toch het sterkste onderdeel van Heerssema. Bij het lopen, waar Heerssema eerder dit jaar in Hengelo Gelderland en Rijssen al zijn kuiten aan Gosselink liet zien, wist Gosselink zijn voorsprong gestaag uit te bouwen. Met maar liefst 59 seconden voorsprong op Heerssema wist Gosselink de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Martijn Paalman completeerde het podium. Gosselink kwam echter twee seconden tekort om de TTT te winnen. De winst ging naar Heerssema. Martijn Paalman werd derde.

Bij de dames was het Jony Heerink die de wedstrijd naar haar hand wist te zetten. Haar leidende positie in het algemeen klassement kwam daardoor geen moment in gevaar. Susan Boode en Marlies Schoonhoven completeerden het podium. Dit was tevens het klassement van de TTT.

Bij de jeugd tenslotte was het Koen Wiggers die zijn leidende positie verstevigde door de wedstrijd te winnen. Bodi del Grosso werd 2e en verwees daarmee Stijn Jansen in zowel de wedstrijd als het klassement naar de 3e plaats. De aandacht ging ook nog uit naar de jongste deelneemster. Nog geen 6 jaar maar nu al vol ambitie. Annemarie Gosselink maakte in Oldenzaal haar debuut in een triathlon. Ook al stopt haar vader dit jaar als actief triatleet, van de naam Gosselink zijn we voorlopig nog niet af.

Uitslagen:
Triathlon Hulsbeek
21-8-2010 (500m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km lopen):
Heren:

1

Guido Gosselink

0:53:13

2

Jan-Roelf Heerssema

0:54:12

3

Martijn Paalman

0:54:29

4

Martin Veenhuizen

0:55:18 H40

5

Florian Schmidt

0:56:11

6

Rudi Jansen

0:57:31

7

Remko Siers

0:57:36

8

Erik Lentfert

0:57:50 H40

9

Rob Denekamp

0:59:14

10

Stefan Paalman

0:59:3

Dames:

1

Jony Heerink

1:01:11

2

Susan Boode

1:02:12

3

Marlies Schoonhoven

1:03:51 D40

4

Jenneke Deelstra

1:04:28

5

Nieske Nijland

1:04:52

6

Sarah Freytag

1:05:26

7

Esmee Peters

1:07:21

8

Lyan Blikman

1:07:34

9

Maaike Zwiers

1:08:51

10

Roos Burmanje

1:10:18

Twentse Triatlon Tour
Heren:

1

Jan-Roelf Heerssema

1:59:25

2

Guido Gosselink

1:59:27

3

Martijn Paalman

2:01:19

4

Martin Veenhuizen

2:04:38 H40

5

Florian Schmidt

2:05:25

6

Remko Siers

2:05:28

7

Stefan Paalman

2:07:50

8

Erik Lentfert

2:10:21 H40

9

Tom Tiehatten

2:13:34 H40

10

Ruud Tuitert

2:14:23

Dames:

1

Jony Heerink

2:17:09

2

Susan Boode

2:20:23

3

Marlies Schoonhoven

2:25:40 D40

4

Sarah Freytag

2:27:03

5

Nieske Nijland

2:27:56

6

Esmee Peters

2:28:45

7

Lyan Blikman

2:32:37

8

Deborah Wissink

2:35:07

9

Lynn Peters

2:35:56

10

Daphne Zwiers

2:37:35

Guido Gosselink zet punt achter 25 jaar triatlon
13-8-2010 - Aan het eind van dit triatlonseizoen zet triatleet Guido Gosselink van Triathlon Club Twente er een punt achter. Hij gaat nog van start in de Twentse Triatlon Tour die maandag 15 augustus begint in Enschede met de proloog, met aansluitend dinsdag de aquatlon op de Universiteit Twente, woensdag de duatlon in Azelo en zaterdag de triatlon in Oldenzaal.

Daarna gaat Gosselink nog eenmaal van start bij de triatlon klassieker van Nederland: de hele triatlon van Almere.
Daar deed hij zijn eerste en dan ook zijn laatste hele triatlon. Dit zal zijn 20e hele triatlon in zijn loopbaan worden. De 250 triatlons haalt hij net niet, de teller blijft op 248 steken.

Zijn laatste duatlon zal de Verenigings Competitie Finale in Alphen a/d Rijn op 12 september zijn en de laatste wintertriatlon wordt het NK in Assen op 30 oktober.

Daarna zal Gosselink zich, naast gezin en weer een full-time baan bij Thales in Hengelo, concentreren op zijn activiteiten als voorzitter en trainer bij Triathlon Club Twente in Enschede. Het aankomende NK wintertriatlon voor jeugd en junioren in maart 2011 zal plaatsvinden bij de Winter Triatlon Twente en Gosselink helpt bij de organisatie.

Klik voor een volledig wedstrijdoverzicht van Guido Gosselink.
Hot in Holten
11-7-2010 - De triatlon van Holten staat bekend om zijn warme edities. Die van 2010 is zeer waarschijnlijk de warmste ooit geweest, hetgeen de organisatie er toe bracht om bij de recreanten de loopafstand in te korten. Dat zou voor Guido Gosselink ook niet gek geweest zijn, want de laatste 5 km in de bloedhitte (35-37oC in de middag tijdens de World Cup) waren hem te machtig. Tot dat punt was hij nog als tweede uit het water en als derde van fiets gekomen. Good-old Edwin Ophof gaf op de fiets weer fietsles, maar wist Guido Gosselink nog wel voor te blijven tijdens het lopen. Rene Poppe rolde het veld van achteren op tijdens het lopen en Peter van Grootheest pakte de derde plek weer terug van Guido Gosselink, die net naast het podium belandde in deze H40 serie.

Zaterdag 11 juli: Olympische afstand triathlon, Holten
1,5 km. zwemmen-40 km. fietsen-10 km. lopen
Mannen H40:
1. Rene Poppe (Zwolle) 2.12.35
2. Edwin Ophof (Raalte) 2.13.24
3. Peter van Grootheest (Zwolle) 2.15.52
4. Guido Gosselink (Alstätte) 2.17.04

Lekke band dwarsboomt Guido Gosselink bij NK Masters in Utrecht.
5-7-2010 - Het NK triathlon voor Masters over de Olympische Afstand is zondag gewonnen door Frans van Heteren en Rahel Bellinga. Aalsmeerder Van Heteren kwam in de kopgroep uit het water en wist zich de hele wedstrijd voorin te handhaven. Tijdens het looponderdeel nam hij afstand van zijn naaste belagers, Menno Iedema uit Drachten en Rotterdammer Carlo van den Bergh. Iedema won de titel bij de heren vanaf 45 jaar. Guido Gosselink kwam nog als koploper het water van de Veilinghaven uit, maar moest eerst een lekke band verhelpen voordat hij op de fiets kon stappen. Met opnieuw materiaalpech viel hij uiteindelijk tijdens het fietsonderdeel uit.

Gosselink: '
Ik lag de gehele tijd in de kopgroep bij het zwemmen, ben op het laatst naar voren gezwommen en kwam naast Johan Remmits uit het water. Ik klom wat sneller, waardoor ik als snelste zwemmer geklokt ben. Vlotte wissel, fiets gepakt en direct gemerkt dat mijn voorwiel plat was. Fiets weer opgehangen, reparatieschuim erin en verder. 500m verder was het wiel weer leeg, en ik kreeg de ventielverlenger niet van de oude tube af om op de nieuwe te doen. En een 40mm ventiel komt niet door de 60mm hoge velg heen… het was einde verhaal voor vandaag. Jammer, de benen voelden nog goed.'

Rahel Bellinga uit Soest moest tijdens het zwemonderdeel drie dames voor zich dulden, maar fietste vervolgens de concurrentie op een hoop. Met de snelste looptijd nam zij nog verder afstand van Monique Kroeze uit Rijssen, die de titel bij de dames vanaf 45 jaar veroverde. Marijke Zeekant kwam als derde over de streep in deze race en pakte daarmee de titel bij de dames vanaf 50 jaar.


Zondag 4 juli: NK masters Olymp. afstand triathlon, Utrecht
1,5 km. zwemmen-40 km. fietsen-10 km. lopen
Mannen:
1.Frans van Heteren (Amstelveen) 2.03.14
2.Menno Iedema (Drachten) 2.04.46
3.Carlo van den Bergh (Rotterdam) 2.05.06
4.Rene Poppe (Zwolle) 2.05.39
5.Edwin Ophof (Raalte) 2.06.50
Vrouwen:
1.Rahel Bellinga (Soest) 2.19.32
2.Monique Kroeze (Rijssen) 2.24.48
3.Marijke Zeekant (Amsterdam) 2.26.49

Heerssema en Landewe op herhaling in Rijssen, Guido Gosselink derde.

27-6-2010 - De Pouw Triathlon startte in de vroege morgen met de individuele kwart serie. Het prachtige parcours door de Rijssense omgeving werd het snelst afgelegd door Jan Roelf Heerssema uit kampioensstad Enschede. Peter van Grootheest uit Zwolle wist hem lang voor te blijven. De blauwvinger wist als eerste uit het water te komen en ook op het fietsparcours van 40km wist hij Heerssema voor te blijven. Echter tijdens de 10km hardlopen moest hij zich na 5 km gewonnen geven. Heerssema eindigde in een tijd van 1:49:50. Van Grootheest finishte anderhalve minuut later. 1:51:20, nog ruim voor oud-winnaar Guido Gosselink (voorzitter van Triathlon Club Twente), die zichzelf bij het fietsen bijna uitschakelde door de tube van zijn dichte achterwiel te rijden in de eerste bocht.

Brigit Landewe wist haar titel te behouden in Rijssen. Ze won voor de tweede opeenvolgende keer met afstand het onderdeel bij de Dames in een goede tijd van 2:03:28. Hiermee gingen Heerssema en Landewe op herhaling na twee weken geleden in Hengelo Gld.

Uitslagen kwart triatlon 1-40-10km:

Heren:
1. Jan Roelf Heerssema - Enschede – 1:49:50
2. Peter van Grootheest – Zwolle – 1:51:20
3. Guido Gosselink – Ahaus (Dld) – 1:52:49

Dames:
1. Brigit Landewe – Boekelo – 2:03:28
2. Jony Heerink – Enschede – 2:09:34
3. Emelie Papenburg – Leusden – 2:25:26

Heerssema en Landewe winnen kwart triatlon Hengelo Gld
13-6-2010 - De kwart triatlon van Hengelo Gld (1-40-10km) werd een overwinning voor de coming man in het Oosten Jan-Roelf Heerssema en voor de routinier Brigit Landewe uit Boekelo. Heerssema zwom dit jaar mee in de groep met meervoudig winnaar Guido Gosselink en reed na hem het gat dicht naar snelste zwemmer Bob de Vries. Dit drietal kwam tegelijk van de fiets, waarna Heerssema direct de leiding nam en langzaam wegliep van de twee masters, vorig jaar de nummers 1 en 2 in de wedstrijd. Bij 2 km moest De Vries plotseling vanwege een blessure stoppen. Gosselink moest Heerssema daarna definitief laten gaan en Rene Poppe wist Willem Schreurs nog van het podium te lopen. Heerssema verbeterde zijn tijd van vorig jaar met bijna zeven minuten. Landewe, in training voor de halve van Didam over 3 weken zette Saskia Bekhuis op zes minuten, die op haar beurt weer geen echte tegenstand kreeg van Marjan Oosterink.
 
Op de sprint triatlon (0.5-20-5km) was junior Cornelis Scheltinga in een nieuw parcoursrecord van 55.20 overtuigend eerste, voor oud-Hengeloër Roland Besselink. Verdere regionaal succes was er voor junior Scott Hentzepeter (4e overall, 2e junior in 57:18), een verrassende 5e plaats in de eerste triatlon van oud-atleet Gert-Jan Liefers, Erik Lentfert (6e overall, 1e M40+ in 57:54), Remko Siers (7e overall in 58:08) en net binnen de top-10 middenafstand loper Ruud Blikman uit Nijverdal (10e in 59:26). Susan Boode uit Holten was de snelste dame in 1:02:54, voor Hilly Panjer.
 
De wedstrijd in Hengelo Gld telt mee voor de Axanova Verenigingscompetitie van de NTB in de regio Oost. Meer info en uitslagen op http://www.triathlonweb.nl/~hengelo/
Mannen kwart:

1

1:48:24 

Jan-Roelf 

Heerssema 

Enschede 

Man 

HOA 

1:49:52 

Guido 

Gosselink 

Ahaus-Alstätte 

Man 

H40 

1:50:43 

Rene 

Poppe 

Zwolle 

Man 

H40 

1:51:21 

Willem 

Schreurs 

Hengelo (O) 

Man 

HOA 

1:52:47 

Jochem 

Slijkhuis 

Groningen 

Man 

HOA 

1:53:16 

Noel 

Elsinghorst 

Deventer 

Man 

HOA 

1:56:48 

Marco 

Vernooij 

Enschede 

Man 

HOA 

1:57:09 

Rudi 

Jansen 

Markelo 

Man 

HOA 

1:57:30 

Vincent 

Hentzepeter 

Westerhaar 

Man 

H40 

10 

1:58:44 

Jendo 

Visser 

Deventer 

Man 

HOA 

7

Vrouwen kwart:

2:05:28 

Brigit 

Landewe 

Boekelo 

Vrouw 

D40 

2:11:32 

Saskia 

Bekhuis 

Vasse 

Vrouw 

D40 

2:18:42 

Marjan 

Oosterink 

Utrecht 

Vrouw 

DOA 

2:21:34 

Kitty 

Veen van der 

Deventer 

Vrouw 

D50 

2:24:36 

Paulien 

Harmsen 

Ede 

Vrouw 

DOA 

2:25:14 

Yvon 

Beke 

Arnhem 

Vrouw 

D40 

2:25:17 

Karin 

Sloove 

Enschede 

Vrouw 

DOA 

2:30:37 

Indra 

Bimmel 

Berg en Dal 

Vrouw 

DOA 

2:32:07 

Mayke 

Vreugd de 

Utrecht 

Vrouw 

DOA 

10 

2:37:03 

Karen 

Eshuis 

Utrecht 

Vrouw 

DOA 

Mannen sprint

Pos. 

Eindtijd 

Voornaam 

Achternaam 

Woonplaats 

Geslacht 

Categorie 

Pos/Cat 

0:55:20 

Cornelis 

Scheltinga 

Huissen 

Man 

H18 

0:56:40 

Roland 

Besselink 

Ugchelen 

Man 

HOA 

0:56:58 

Rob 

Woestenenk 

Nijmegen 

Man 

HOA 

0:57:18 

Scott 

Hentzepeter 

Westerhaar 

Man 

H16 

0:57:39 

Gert-Jan 

Liefers 

Apeldoorn 

Man 

HOA 

0:57:54 

Erik 

Lentfert 

Hengelo 

Man 

H40 

0:58:08 

Remko 

Siers 

Oldenzaal 

Man 

HOA 

0:58:35 

Harry 

Milligen van 

Apeldoorn 

Man 

H40 

0:59:24 

Erwin 

Heister 

Terborg 

Man 

H40 

10 

0:59:26 

Ruud 

Blikman 

Hellendoorn 

Man 

HOA 

Vrouwen sprint

1:02:54 

Susan 

Boode 

Holten 

Vrouw 

DOA 

1:05:31 

Hilly 

Panjer 

Apeldoorn 

Vrouw 

D40 

1:06:09 

Jony 

Heerink 

Amersfoort 

Vrouw 

DOA 

1:06:14 

Laura 

Drewes 

Lettele 

Vrouw 

DOA 

1:07:26 

Emily 

Mierlo van 

Arnhem 

Vrouw 

DOA 

1:07:36 

Marian 

Hilst van 

Steenderen 

Vrouw 

D40 

1:08:43 

Jolien 

Klein de 

Houten 

Vrouw 

DOA 

1:08:51 

Rebecca 

Cornelisse 

Nijmegen 

Vrouw 

DOA 

1:10:13 

Elisabeth 

Latour 

Nijmegen 

Vrouw 

DOA 

10 

1:10:18 

Rosalien 

Elp van 

Nijmegen 

Vrouw 

DOA 

Weer aanrijding voor Guido Gosselink
03-03-2010 - Was het zeven jaar rustig gebleven na zijn laatste aanrijding, deze week overkwam het TCT's voorzitter opnieuw. Een onoplettende automobilist verleende Guido Gosselink geen voorrang waardoor een aanrijding onvermijdelijk bleek. Gelukkig kwam Guido er weer zonder ernstig letsel af. Met wat lichte kleerscheuren, pijnlijke ribbenkast, schouder en enkels, is hij gedwongen de training even op een lager pitje te zetten. Zijn fiets is er niet ongeschonden vanaf gekomen, getuige de foto. Die zal verder als vouwfiets door het leven gaan. Zijn fietshelm bewees zijn nut ook deze keer en zal vanwege enkele breuken aan vervanging toe zijn.
Vouwfiets van Guido Gosselink
Wintertriatlon Twente Clinic 5 maart
WTT clinic 5 maart 2010
01-03-2010 - Schrijf je nu in voor de schaatsclinic op vrijdagavond 5 maart aanstaande, voorafgegaan door een presentatie van Guido Gosselink. Guido is oud-Nederlands kampioen en zal alle aspecten van de wintertriatlon behandelen: voorbereiding, kleding, voeding, materiaal. Alle tips en trucs komen voorbij, dus doe er je voordeel mee! Aansluitend is de schaatsclinic onder leiding van George Bouret, voorzitter van de Stichting Winter Triatlon Twente, marathon schaatstrainer en winnaar van de wintertriathlon in Assen bij de Masters.

De kosten bedragen € 10,00 per persoon en de zaal in IJsbaan Twente is open om 20.00 uur. De presentatie is van 20.15 tot 21.00 uur, aansluitend vindt de schaatsclinic plaats op de het ijs. Aanmelden kun je via het formulier op www.wintertriatlontwente.nl, of stuur een mail naar info@wintertriatlontwente.nl.
Er is nog plaats voor ca. 25 deelnemers!
Eerste etappe Euregio zwemloop 2010
28-2-2010 - De eerste etappe in Enschede van het Euregio zwemloop circuit vond plaats in en rond zwembad Het Slagman. Op de lange afstand (1km zwemmen en 10km lopen) trokken Willem Schreurs en Brigit Landewe de overwinning naar zich toe. Schreurs klokte op zowel het zwemmen (13.06) als de ruime 10km lopen (39.03) de snelste tijden van de dag. Op de korte afstand (0,5km zwemmen en 5km lopen) was het Gerben Schreurs, de broer van Willem, die snelste zwemmer Jan-Roelf Heerssema bij het lopen weer achterhaalde. Saskia Bekhuis was de snelste dame op beide onderdelen en dus ook in totaal.
 
De tweede en laatste etappe van het Euregio zwemloop circuit zal op 21 maart plaatsvinden in Stadtlohn in Duitsland.
 
Euregio zwemloop Enschede – 28 feb 2010
1km zwemmen – 10km lopen
Heren
1. Willem Schreurs (TCT)     13.06 39.03   52.09
2. Guido Gosselink (TCT H40) 14.22 39.56   54.19
3. Jos Keulstra (TCT H40)    17.14 44.06 1.01.20
Dames
1. Brigit Landewe (TCT D40)  14.37 41.36   56.13
 
0,5km zwemmen – 5km lopen
Heren
1. Gerben Schreurs (Aloha)    7.56 17.25   25.21
2. Jan Roelf Heerssema (Aloha)6.52 18.53   25.45
3. Hans Dat (TCT H40)         8.21 19.45   28.06
Dames
1. Saskia Bekhuis (Triade D40)7.28 22.32   30.00
2. Maaike Zwiers (TCT D16)    8.28 25.43   34.11
3. Paulien Schokker           7.39 26.42   34.21
 
Meer info is te vinden op:
www.triathlonclubtwente.nl
www.sus-stadtlohn-triathlon.de
Guido Gosselink's top 25
5 december 2006 - Guido Gosselink stelde een top 25 samen van zijn beste resultaten en mooiste wedstrijden. Lees verder...
Archief  Triatleet.nl

© Gosselink Triathlon Promotions